Комплекти говорители за HiFi Stereo и Домашно кино

Домашни и HiFi тонколони:
   Тонколоните за HiFi Stereo слушане са 2 - лява и дясна, като понякога към тях може да бъде добавен и субуфер, така системата става 2.1
   Тонколоните за домашно кино, в зависимост от необходимият брой канали са фронтални, централен, съраунд или таванен съраунд (за Dolby Atmos)  и един или два субуфера.
   Говорителите за HiFi Stereo или за системи за Домашно кино могат да бъдат в един общ кашон или по отделно в зависимост от заводската опаковка и се продават в указаните количества.
Субуфер (активен или пасивен) – 1бр, в една опаковка
Централен говорител – 1бр, в една опаковка
Фронтални или основни за HiFi Stereo2 бр (чифт), в една и ли в 2 опаковки в зависимост от размера.
Съраунд и таванни за вграждане –  единично или на чифт (както е указано) -1 бр или 2бр  в една опаковка.
Комплект за домашно кино – това е, на пример една система от 5+1 (или 7+1) говорителя включваща 2 фронтални, 2 съраунд (или 4бр за съраунд), един център и един субуфер. В зависимост от размера са в една или няколко опаковки – кашона.

Уточнение – в повечето случаи в опаковката на домашните тонколоните не се включват кабели за свързване и стойки, ако това не е указано допълнително в описанието.

Професионални и PA говорители и тонколони:
Всички професионални или за фонов звук и оповестяване говорители се продават в единични бройки, като опаковата в повечето случаи е за 1бр.


Автомобилни говорители:
Всички автомобилни говорители – коаксиални и компонентни системи, се продават в комплект от 2бр в една опаковка или на чифт.

За 2-у лентовите компонентните системи опаковката съдържа 2 басови и 2 високочестотни говорителя, а за 3-лентовите - 2 басови, 2 високочестотни и 2 средночестотни. Към комплекта са включени и необходимите филтри или кросовери. 
Автомобилните субуфери се продават единично – 1брой в 1 опаковка.

Уточнение: тонколоните за OEM (custom fit) вграждане не се продават с грилове (решетки)

Говорители за яхта:
Както автомобилните говорители, ако не е указано друго.

Уточнение - на страниците на електронният магазин всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите не включват никакви допълнителни услуги като транспорт, настройки, инсталация, сервизиране, автомобилен монтажи, следгаранционни ангажименти и тн. Цената на определен продукт в сайта може де включва допълнителни услуги като безплатен транспорт, монтаж, настройка и тн САМО ПРИ ИЗРИЧНОТО УКАЗВАНЕ ЗА ТОВА в описанието на самия продукт.